50 de mijloace de transport în comun vor circula pe oră pe Calea Florești, pe benzile dedicate

Banda dedicată autobuzelor de pe Calea Florești va fi inaugurată în această săptămână.

Aceasta va fi amenajată, deocamdată, pe un singur sens de circulație, dinspre podul N până la intersecția cu strada Taberei.

Măsura va aduce cu sine și transformarea locurilor de parcare oblice în parcări laterale. De asemenea, va fi suplimentat numărul mijloacelor de transport care traversează această zonă.

„Acolo avem peste 30 de mijloace de transport în comun care vor merge pe zonă într-o oră și, odată ce vom face banda dedicată, vom crește numărul de mijloace de transport în comun până aproape la 50. Discutăm de scăderea timpului de stat în mașină și creăm un avantaj pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun. Așa am început și cu prima bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun din zona Piața Cipariu. A fost pe o distanță de 550 de metri și s-au câștigat cel puțin 10 minute în trafic”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Banda dedicată de pe Calea Florești va avea o lungime de 750 de metri. Autoritățile realizează acum ultimele semnalizări și marcaje pentru darea în funcțiune a acesteia.

Într-o a doua etapă, va fi amenajată bandă dedicată și pe celălalt sens de circulație de pe Calea Florești, dinspre centru spre capătul cartierului Mănăștur. Asta se va întâmpla însă după demararea acțiunii de demolare a garajelor aferente blocurilor de pe arteră și relocarea locurilor de parcare de pe Calea Florești în spatele blocurilor de aici.

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Google Maps/Liviu Danciu

 

Ne poți asculta și aici: