8 funcționari ai Primăriei Cluj sunt infectați cu coronavirus. Boc: „Vă rog să purtați mască în locurile aglomerate!”

8 angajați ai Primăriei Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu Covid-19 până astăzi. Mai mulți funcționari se află în izolare la domiciliu.

Primarul Emil Boc a declarat miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local, că 8 angajați ai instituției au Covid-19.

„Primăria Cluj-Napoca are 3.172 de angajați, la creșe, Poliție Locală, Spitalul Clujana, asistență socială, parcări, aparatul de specialitate. Avem 8 cazuri de Covid-19 confirmate”, a declarat Emil Boc, care a spus că toți se simt bine și nu au probleme care să le pună viața în pericol.

De asemenea, alți funcționari, care au intrat în contact cu cei bolnavi, se află în izolare la domiciliu și vor fi testați dacă au simptome.

„Cei de la DSP mi-au explicat că dacă s-ar aplica testările în masă s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome, care au probleme grave și trebuie să ajungă cât mai repede la un tratament. Legea spune, contacții direcți stau în izolare, dacă au simptome se face testarea și se internează”, a mai spus primarul Emil Boc.

Din cei 145 de bolnavi de Covid-19 din județ, 65 sunt din Cluj-Napoca

Primarul a precizat că, la această oră, în județul Cluj sunt diagnosticate cu Covid-19 145 de persoane. Dintre acestea, 65 sunt din municipiul Cluj-Napoca.

„Există o creștere a numărului de cazuri semnalată în ultima săptămână. Totuși, astăzi, față de ieri, avem o scădere a numărului de cazuri de la 27 la 11”, a mai spus primarul.

Acesta a făcut un nou apel la clujeni să respecte măsurile de protecție, să fie responsabili și să poarte mască și în aer liber, nu doar în interior, în cazul în care locul în care se află este aglomerat, chiar și la terase.

 

Ne poți asculta și aici: