99% dintre terenurile cumpărate în Cluj-Napoca anul trecut au fost plătite cu bani gheață

Cel mai scump teren tranzacționat în anul 2018 în Cluj-Napoca a avut o valoare de 400.000 de euro și se află în cartierul Borhanci.

Cel mai scump teren cumpărat anul trecut a fost în cartierul Borhanci.

 

În total, în Cluj-Napoca, pe parcursul anului trecut au fost tranzacționate terenuri de 13,3 milioane de euro, conform datelor cuprinse în cel mai recent ghid al tranzacțiilor imobiliare.

În anul 2018 au fost tranzacționate terenuri care împreună au o suprafață de peste 537.000 de metri pătrați. Iar cele mai căutate au fost parcele de teren mici.

„Peste 60% din valoarea tranzacțiilor a fost în Borhanci, Sopor, Mănăștur și Iris. Din informațiile scriptice înregistrate la Primărie, avem o valoare de aproximativ 13 milioane de euro, față de anul 2017 când a fost undeva la 33 de milioane de euro. Vizavi de scăderea sumelor diferă și suprafețele terenurilor tranzacționate, dar, pe de altă parte, pământul este o resursă limitată, suprafețele disponibile spre vânzare sunt tot mai reduse de la an la an. În plus, a cumpăra terenuri libere înseamnă să imobilizezi o sumă de bani cu intenția de a dezvolta”, a precizat pentru EBS Radio, Adrian Vascu, expert economic.

Pentru peste 99% dintre tranzacțiile cu terenuri din Cluj-Napoca plata s-a făcut cu numerar, arată același studiu.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: