A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj

Ministerul Sănătății a anunțat aprobarea studiului de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj. Unitatea sanitară, care va fi construită în Florești, va avea 849 de paturi.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va deservi reţeaua de spitale din regiunea Nord Vest și va fi destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt.

„Este un pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Următorul pas în realizarea acestui proiect este iniţierea, de către Ministerul Sănătăţii, a unei Hotărâri de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a obiectivului de investiţii. După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Sănătăţii poate lansa procedura de achiziţie de servicii de proiectare şi construcție a SRU Cluj. În același timp, continuăm demersurile necesare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenţă de la Iaşi şi Craiova”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Pentru proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj si Craiova, România va beneficia de sfaturile experţilor Băncii Europene de Investiții, în urma unui acord semnat cu reprezentanţii instituției financiare la începutul lunii iulie 2019.

Pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizați indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobați la sfârșitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanțare şi pentru acest spital la Comisia Europeană.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: