A fost semnat contractul pentru Drumul Apusenilor. Investiția se ridică la peste 103 milioane de lei

Consiliul Județean Cluj a semnat astăzi contractul pentru modernizarea Drumului Apusenilor, investiție care beneficiază de fonduri europene.

 

Potrivit proiectului, va fi modernizat drumul județean 108K – limita județului Bihor – Barajul Drăgan și drumul județean 764B Barajul Drăgan – intersecția cu DN1, în total peste 25 de kilometri.

Proiectul are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

Contractul a fost atribuit, la finalul procedurii legale de licitație, Antreprizei de Reparații și Lucrări Cluj SA, valoarea acestuia fiind de puțin peste 103 milioane de lei fără TVA.

Lucrările, care vor demara în perioada următoare, vor avea un termen de execuție de maximum 24 de luni.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, drumul va fi asfaltat în totalitate. De asemenea, se vor amenaja peste 9.000 de metri pătrați de trotuare, șapte stații de autobuz, șapte parcări auto, vor fi montați parapeți de siguranță pe aproape 10.700 de metri, vor fi montate 10 limitatoare de viteză și patru benzi rezonatoare și cinci sisteme de avertizare luminoasă.

De asemenea vor fi montate plase și bariere elastice împotriva căderii pietrelor pietre.

X
X
X