A început amenajarea spitalului de campanie, cu peste 300 de paturi, de la Sala Polivalentă

A început amenajarea spitalului de campanie de la Sala Polivalentă. Vor fi instalate peste 300 de paturi pentru tratarea pacienților cu COVID-19, asimptomatici, respectiv cu simptomatologie ușoară.

Facilitatea va fi finalizată în aproximativ o săptămână și va putea fi operată de aproximativ de 60 de cadre medicale. Utilizarea spitalului de campanie rămâne, însă, o variantă de rezervă.

„Rămâne în continuare, așa cum a fost prevăzut de la început, ca o variantă de rezervă, pentru situația în care vom avea nevoie de un spațiu adecvat pentru a prelua pacienții asimptomatici sau cei cu forme ușoare, în cazul în care se vor epuiza toate locurile din spitalele suport Covid, pe care le avem la dispoziție. Sperăm să nu fie nevoie de utilizarea Polivalentei în acest sens, dar suntem pregătiți și pentru asta, acesta este și motivul pentru care am acceptat propunerea sponsorilor care se implică în organizarea de acolo și am pus la dispoziție spațiul, împreună cu Primăria Cluj-Napoca”, ne-a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Nu doar terenul de joc se va transforma

Amenajarea spitalului de campanie se va întinde atât pe suprafața obișnuită de joc a Sălii, cât și în alte zone, precum unele din spațiile laterale.

„Până la finalul săptămânii viitoare, conform graficului prezentat de organizatori, ar trebui să fie finalizată toată partea de echipare și dotare a spitalului de campanie. Acestea vor consta în paturi – vor fi peste 300, vedem cum se pune în practică, planurile făcute pe suprafețele existente duceau undeva la 350 de paturi, echipamente specifice, cearșeafuri, lenjerie, tot ce e nevoie, din punct de vedere logistic, mai puțin partea de echipare medicală și cu echipamente medicale, de care se va ocupa entitatea care va opera până la urmă Sala Polivalentă, probabil Spitalul Clinic Județean de Urgență”, a adăugat prefectul Clujului.

Amenajarea spitalului de campanie de la Sala Polivalentă a fost finanțată de un lanț de hipermarketuri și de Primăria clujeană, în subordinea căreia se află obiectivul.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: