A început construirea noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Cluj. Acesta va avea și o grădină senzorială pe acoperiș

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, una din instituțiile de învățământ special din Cluj-Napoca, va avea un sediu modern, construit cu fonduri europene.

Lucrările pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5 au început deja și prevăd, în primă fază, demolarea unor corpuri de clădire. Pe amplasamentul acestora va fi ridicată o clădire nouă, cu trei etaje. De asemenea, va fi modernizat un corp de clădire care nu va fi demolat, va fi organizat spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, și va fi reamenajat și spațiul verde, urmând să fie plantați și noi arbori.

Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei, dar și de spații de relaxare pentru personalul instituției, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Cluj, câștigătorul proiectul european care se ridică la peste 14,16 milioane de lei.

Școala oferă asistență educațională pentru copii cu deficiență mintală moderată și severă și pentru cei cu tulburări din spectrul autist.

Lucrările trebuie finalizate în maximum doi ani.