Acordarea de facilități la transportul în comun pentru elevi și studenți, în dezbatere publică

Regulamentele de acordare a facilităților la transportul în comun pentru elevii și studenții care învață în Cluj-Napoca sunt puse în dezbatere publică.

Pentru elevii din clasele pregătitoare și până la cei din clasa a XIII-a, din învățământul de stat și particular acrediat, ar urma să se elibereze un abonament sub formă de card, cu 120 de călătorii pe lună, pentru întreg anul școlar. Costurile vor fi suportate de unitățile de învățământ și de autoritățile locale.

Pentru studenții, masteranzii și doctoranzii de la cursurile de zi, posesori ai unuia din cele șase carduri speciale, se vor acorda tot abonamente cu 120 de călătorii pe lună, care vor fi valabile din 1 martie. Se vor elibera două tipuri de abonamente: gratuite (care este suportat în proporție de 50% de la bugetul local și 50% de către instituțiile de învățământ), respectiv cu reducere (care se suportă 50% de la bugetul local și 50% de către studenți, masteranzi și doctoranzi).

Regulamentele de acordare a facilităților la transportul în comun pentru elevi și studenți sunt în dezbatere publică până în 29 ianuarie. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile sau punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, de pe strada Moților nr. 7 sau la orice primărie de cartier.

 

Ne poți asculta și aici: