AUDIO | Afaceri de succes cu preparate vegane. Produsele sunt tot mai căutate de către clujeni

Vânzările de preparate vegane au crescut de şase ori în ultimul an şi de 40 de ori faţă de anul 2017, arată un studiu realizat recent de o platformă de comenzi și livrare de mâncare.

Iar clujenii se numără printre cei mai activi consumatori. Cele mai populare sortimente comandate sunt salatele, burgerul și budinca de chia. Și produsele de patiserie sau dulciurile sunt tot mai căutate, spun proprietarii localurilor de nișă. Cristina a deschis acum cinci ani prima cofetărie raw-vegană din Cluj și simte pe propria piele cum interesul pentru o alimentație bazată pe astfel de produse a crescut spectaculos.

„Sunt din ce în ce mai mulți adepți, dar în același timp și cei care au o alimentație omnivoră preferă să introducă preparate preparate vegetariene în alimentație sau să adopte o zi de alimentație vegetariană în săptămână în mod regulat. Acum și clienții gurmanzi caută produsele noastre. Am deserturi raw vegane, cu ingrediente naturale. În principal cremele se fac pe bază de nuci caju crude și încorporăm fructe ca mango, zmeură, iar îndulcitorii, de asemenea, îi folosim doar vegetarieni precum siropuri de agave sau arțat, nectar de cocos, ștevie”, a explicat, pentru EBS Radio, Cristina Stancu.

Clujenii se arată din ce în de mai dispuși să încerce preparate vegane, iar unii au ajuns chiar să le prefere pe acestea. Iată ce spun aceștia:

„Sunt mai sănătoase, sunt mai ușoare și poți să îți iei energie și dintr-o supică de fasole, de exemplu. Dar să fie cu ingrediente vegetale naturale.”

„Sunt gustoase. Mie îmi plac. Și acasă mai gătesc uneori doar cu legume”

Și pentru anul viitor este aşteptat un avans de aproximativ 50% al vânzărilor pentru preparatele vegane, potrivit aceluiași studiu. Nutriționiștii ne sfătuiesc, pe de altă parte, să fim atenți la alimentele pe care le consumăm și să avem o dietă echilibrată.

 

Ascultați reportajul realizat de Ioana Pîrlea.

 

 

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/Rawana.ro/

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: