Alegeri 2020 | Proiectele din Cluj-Napoca vor continua și vor fi dublate de cele de la nivel județean

Cei doi candidați care au câștigat funcțiile de primar al municipiului Cluj-Napoca, respectiv de președinte al Consiliului Județean au făcut primele declarații după alegerile locale.

Emil Boc, care a obținut aproape 75% din voturile clujenilor, a spus că administrația locală are pârghiile pentru a continua proiectele demarate în mandatele precedente.

„În privința viitorului, avem o viziune, avem proiecte care să pună în practică această viziune, avem instrumentele de a colabora cu Consiliul Județean, cu Guvernul, avem majoritate în Consiliul Local, avem ingredientele, deci nu putem să ne plângem. Clujenii ne-au dat aceste lucruri, ar fi ipocrit să spunem că nu putem, de aceea simt încă odată povara responsabilității pe care o avem și nu avem pe ce să dăm vina dacă aceste lucruri pe care le-am demarat nu se vor duce mai departe”, a spus Emil Boc.

Proiectele municipiului trebuie dublate și de cele din întregul județ, a spus la rândul său Alin Tișe, care a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj.

„Preocuparea noastră va fi să creăm zonal și alte motoare de dezvoltare a acestui județ, pe lângă Cluj-Napoca, la Turda, Câmpia Turzii, și să vorbim de calitatea vieții și în județ, nu doar în municipiu”, a spus Alin Tișe.

În forul administrativ, PNL a obținut 46% din mandate, dar procentul ar putea crește după redistribuirea voturilor partidelor care nu au obținut pragul necesar de 5%.

În Cluj-Napoca, în Consiliul Local 54% dintre locuri vor reveni reprezentanților PNL, urmați de cei ai USR, UDMR și PSD.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: