Alex Bologa vrea o medalie și mai strălucitoare la Tokyo

Cum arată viața unui campion care a luat locul trei la Jocurile Paralimpice de la Rio? Adică viața lui Alexandru Bologa. În linii mari, cam așa: două antrenamente pe zi, în afară de miercuri, când are unul singur, și în afară de duminică, atunci când are zi liberă. O ține așa de când a ales să facă judo de performanță. Adică din 2012. Au fost destule momente în care i-a venit să renunțe. Dar ne-a dezvăluit și ce l-a ajutat să meargă mai departe. Și de ce a ales tocmai acest sport.

Antrenorul lui Alex, Tomi, este cel mai potrivit om să ne spună care sunt atuurile tânărului sportiv. Ne povestește și cum a început această muncă de pionierat în România: antrenamente de judo cu un sportiv nevăzător.  Și ce a descoperit că funcționează cel mai bine.

credit foto: Nicu Cherciu

Alex și Tomi fac echipă de aproape zece ani. Muncesc la sală, dar merg și în drumeții, trăiesc împreună momente frumoase și importante și pe plan personal. Amândoi i-au povestit Ancăi Brășfălean cum a fost acest parcurs, ce provocări au avut, dar și ce satisfacții. Și, mai ales, ce așteptări au de la confruntarea de la Tokyo din 27 august. Când trebuie neapărat să le ținem pumnii.

Ne poți asculta și aici: