Ambasadorul Mexicului în România, Guillermo Ordorica: „Clujul a devenit unul dintre motoarele economice ale României”

Clujul a devenit unul dintre motoarele de dezvoltare economică a României și este esențial pentru orice stat reprezentat oficial în țara noastră să fie prezent și în orașul de pe Someș.

Asta susține Excelența Sa, Guillermo Ordorica, ambasadorul Mexicului în România. El s-a întâlnit deja la Cluj cu reprezentanți ai administrației locale, dar și ai mediului de afaceri și universitar.

În oraș funcționează, de altfel, un Consulat Onorific al Mexicului, iar Ambasada acestei țări are colaborări cu Universitatea Babeș-Bolyai, dar și cu mediul antreprenorial, a mai spus diplomatul.

Industria automobilelor, producția de sisteme electrice și de încălzire, dar și sectorul high-tech sunt domenii în care companiile din Mexic și România pot realiza afaceri împreună.

„Este un punct crucial pentru noi, fiind al doilea oraș ca mărime din România. Orașul este în plină dezvoltare, reunește numeroase companii și rețele de business și asta oferă o valoare adăugată întregii economii românești. Vrem să întărim colaborarea între companiile din România și cele din Mexic în domeniul componentelor auto, al sistemelor de încălzire și hi-tech. Mexicul oferă, la rândul său, oportunități pentru companiile românești. Suntem printre primele 14 economii la nivel mondial, cu conexiuni în întreaga lume”, a declarat la EBS Radio Ambasadorul Mexicului în România, Guillermo Ordorica.

România a exportat anul trecut în Mexic bunuri în valoare de peste 205 milioane de dolari și a importat produse de aproape 180 de milioane de dolari, potrivit datelor Ministerului de Externe.

Cele mai multe schimburi comerciale s-au realizat în domenii precum mașini și dispozitive mecanice, telecomunicații, produse din fier și oțel.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Cristi Popescu

 

 

X
X
X