Amenzile pentru cei care nu respectă măsurile luate pe timpul stării de urgență au crescut până la 20.000 de lei pentru persoanele fizice

Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat majorarea amenzilor pentru cei care nu respectă ordonanțele militare. De asemenea, acesta a anunțat că, în ultima lună, au intrat în țară 270.000 de persoane, dintre care 228.000 sunt cetățeni români.

Toate persoanele care au intrat în țară au fost verificate și a fost coordonată preluarea situației lor de autoritățile județene. Din Italia au venit în această perioadă aproximativ 57.000 de persoane.

Bogdan Despescu a anunțat aseară și majorarea amenzilor pentru nerespectarea ordonanțelor militare

„Amenda pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare se măresc și vor avea următoarele valori – minimum 2.000 și maximum 20.000 de lei. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare se mărește de la 1.000 la 10.000 de lei. Maximul amenzii rămâne stabilit la 70.000 de lei”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.

Poliţiştii au depistat 33.000 de persoane care nu ar respectat restricţionarea circulaţiei, a mai afirmat Bogdan Despescu. Amenzile acordate au fost de aproximativ 46 de milioane de lei. Au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii a bolilor.

 

Sursa foto: Poliția Română

 

Ne poți asculta și aici: