Aniversarea a 100 de ani de teatru românesc se încheie cu o campanie caritabilă. Puteți dona jucării pentru copiii mai puțin norocoși

Teatrul Național din Cluj-Napoca își deschide larg porțile, sâmbătă, pentru ca magia din spatele spectacolelor să poate fi descoperită de toți clujenii.

Pe curioși îi așteaptă ateliere de dans și de creație, discuții cu artiștii, spectacole și un mic târg de Crăciun.

Evenimentul marchează finalul aniversării celor 100 de ani care s-au scurs de la primul spectacol în limba română de pe scena Teatrului din Cluj.

„Pe de-o parte, lumea poate să se bucure de clădirea teatrului și asta a fost una dintre intențiile noastre, să devină așa o mică Agora în care lumea să poată intra și să se simtă bine, un loc în care comunitățile diferite ale Clujului să se întâlească și să se bucure. Întotdeauna am încercat să organizăm și facem și acum diverse instalații și ateliere care umplu și colorează aceste spații”, a declarat pentru EBS Radio Andreea Iacob, consultant artistic al instituției.

Evenimentul are și o componentă caritabilă, astfel că oamenii sunt încurajați să doneze jucării sau haine.

„Noaptea porților deschise a încercat să aibă în fiecare an un scop caritabil. De data aceasta prietenii noștri de la OSUBB, organizația studenților de la UBB, organiează o strângere de jucării. Dacă aveți jucării în stare bună vă așteptăm să le aduceți la teatru, iar ele vor ajunge ulterior la copii care altfel nu și-ar permite să le aibă”, a mai spus Andreea Iacob.

Teatrul Național din Cluj își deschide porțile sâmbătă începând cu ora 18.00, iar programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul instituției de cultură. Intrarea este gratuită.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Teatrul National Cluj

 

Ne poți asculta și aici: