Anxietatea, deprimarea sau furia pe care o simt copiii și nu numai în izolare, „tratate” cu desene animate

Universitatea Babeș-Bolyai pune la dispoziție, gratuit, o serie de desene animate terapeutice, în perioada pandemiei.

Setul de desene animate terapeutice – RETMAN, vine în sprijinul copiilor și al adolescenților în această perioadă de izolare.

Animațiile sunt gândite astfel încât să promoveze, prin psihoeducație, gândirea rațională, cu impact asupra reducerii răspunsurilor psihologice de anxietate, deprimare, furie și vinovăție, precum și asupra creșterii emoțiilor și a comportamentelor sănătoase, funcționale. Desenele pot fi utilizate în același scop, dar în logica umorului, și de către adulți.

„Noi suntem în permanență conștienți de faptul că această perioadă și distanțarea socială pe care a adus-o cu ea nu îi afectează doar pe adulți, ci și pe copiii care au fost scoși brusc din rutina lor. Este un moment în care UBB poate și trebuie să pună rezultatele cercetării în slujba comunității”, spun prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

RETMAN reprezintă personalizarea psihoterapiilor rațional-emotive și cognitiv-comportamentale, „standardul de aur” actual în tratamentele psihologice validate științific. Acesta a fost creat de Albert Ellis Institute din New York, SUA și dezvoltat ulterior de Institutul Internațional de Psihoterapie al UBB.

Desenele animate pot fi vizionate accesând acest link.

 

Ne poți asculta și aici: