Aparatură și echipamente medicale în valoare de peste 15 milioane de lei pentru spitalele clujene implicate în lupta cu noul coronavirus

Consiliul Județean Cluj a câștigat un al doilea proiect din fonduri europene, care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza Covid-19.

Proiectul are o valoare totală de totală de 15.340.540 de lei, contractul de finanțare a fost semnat deja de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Din banii obținuți de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului. acestea vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie, când au fost obținute aproape 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

O parte din aceste aparaturi și echipamente medicale au intrat deja în dotarea spitalelor clujene, celelalte aflându-se în curs de achiziționare.

Având în vedere urgența achiziționării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza celor două proiecte.

„Continuăm să mobilizăm și să alocăm toate resursele necesare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Cu siguranță, noile dotări vor sprijini considerabil eforturile medicilor clujeni în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea pacienților”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: