Aplicația MagicHELP, care vine în ajutorul familiilor copiilor cu afecțiuni grave, este disponibilă și la Cluj

MagicHELP – Rețeaua Solidarității  care ajută familiile copiilor cu boli grave să beneficieze de servicii și produse gratuite sau discounturi speciale a ajuns la Cluj.

Familiile din Cluj se pot înscrie acum pe  MagicHELP spațiul în care se întâlnesc oameni care pot să ofere ajutor și familiile copiilor cu afecțiuni grave, care au nevoie de ajutor.  La fel și cei care vor să ajute aceste familii.

Printre serviciile pe care partenerii Asociației Magic le oferă se numără mese, cazare, servicii de transport, de asistență medicală, psihologică  sau educație, printre altele.

Când un copil este diagnosticat cu o afecțiune gravă, viața întregii familii este dată peste cap. De multe ori un membru al familiei însoțește copilul la tratament, săptămâni, luni, uneori ani întregi cât durează spitalizarea și recuperare. În multe dintre cazuri, unul dintre părinți este nevoit să renunțe la serviciu, în timp ce costurile de zi cu zi ale familiei se dublează.

„Când mergi să duci un MagicBOX sau copiii vin în tabăra MagiCAMP afli care sunt și alte probleme ale unei familii cu copii care suferă de boli grave. Povara pshihologică și financiară crește odată cu apariția bolii, în timp ce timpul se contractă, iar posibilitățile părinților se îngustează. Pe de altă parte, sunt oameni care vor să ajute cu o masă la restaurantul lor, un tuns în frizeria lor sau cazare în hotelul pe care îl conduc. Toate serviciile și produsele astea sunt greu de accesat când ajungi să fii țintuit lângă un pat de spital. Acesta este rolul aplicației MagicHELP, să aducă aceste două categorii de oameni care au nevoie unii de alții, împreună”, aspune  Vlad Voiculescu, co-fondator al Asociației Magic.

 Toți cei care se înscriu vor trece  printr-un proces de validare. La această oră, MagicHELP are peste 400 de beneficiari, familii ai căror copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice, arsuri grave, autism, sindrom Down, HIV, malformații congenitale și multe alte boli care alterează independența fizică și/sau psihică a copilului.

Clujul este un centru care adună copii cu afecțiuni grave din toată țară, iar părinții fac eforturi financiare uriașe să vină aici pentru tratamentul celor mici.

 „Ai un restaurant și poți să oferi lunar 2,3…10 mese gratuite? Ai un hotel care poate caza un părinte pentru 2-3 nopți? Ai un coafor și poți să bucuri o mamă care nu și-a mai permis de ani luxul acesta? Ai o clinică cu servicii medicale de stomatologie, kinetoterapie, oftalmologie? Este foarte ușor să ajuți, devenind partener MagicHELP!”, aspus și  Florina Iordache, coordonator MagicHELP Cluj-Napoca.

Asociația Magic a început odată cu proiectul MagiCAMP, o tabără pentru copiii cu diagnostic oncologic care să le aducă o săptămână de activități distractive și joacă, să-i facă să-și amintească de copilărie și să uite de boală. Din 2014, asociația dezvoltă proiecte care să le ușureze povara familiilor cu copii care suferă de boli grave.

 

Ne poți asculta și aici: