Aproape 1.500 de liceeni au participat la simularea examenului de admitere la UMF Cluj. Aceasta a avut loc, în premieră, online

1.482 candidați interesaţi de profesiile din domeniul sanitar au participat la simularea admiterii la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca.

Anul acesta, UMF Cluj s-a adaptat cerinţelor impuse de contextul epidemiologic, iar simularea a avut loc, pentru prima dată online.

Simulare a avut loc pe platforma Hypertalk Education unde, începând din luna martie, au fost susținute cursuri de pregătire pentru fiecare program de studiu.

Cadrele didactice ale universității au asigurat suportul online, răspunzând la întrebările adresate de către candidați. Cursurile au rămas la dispoziția acestora până în data de 15 mai.

La examenul de simulare, care s-a defășurat sâmbătă, subiectele au fost elaborate în conformitate cu modelul subiectelor de admitere, respectând numărul de întrebări, precum și intervalul de timp alocat.

Liceenii au avut la dispoziţie două ore pentru a susţine proba desfăşurată după sistemul „grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiopționale.

Pentru candidații care, la ora de începere a examenului de simulare, au avut dificultăți de logare a fost alocat un nou interval orar în care să poată susține examenul.

În momentul finalizării probei de concurs, fiecare candidat a știut nota obținută. Ulterior, au putut vizualiza grila corectă și au avut acces la un raport personal al examenului.

Duminică a fost afișată și clasificarea finală a candidaților, după analiza contestațiilor. La programul de studiu Asistență Medicală Generală au fost obținute trei note maxime. La programul de studiu Medicină și Medicină Dentară, nota maximă obținută a fost de 9,91.

„Am dorit să acordăm în continuare un sprijin real elevilor care visează la o carieră în domeniul medical şi să le oferim o modalitate de a-şi testa nivelul de pregătire, dincolo de dificultăţile impuse de condiţiile actuale. Dorinţa crescândă a tinerilor de a deveni profesionişti în sănătate ne bucură şi ne responsabilizează în acelaşi timp”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

La UMF Cluj, examenul de admitere în ciclul universitar de licență se va face prin metoda tradițională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: