Aproape 13.000 de doze de vaccina împotriva Covid-19 vor ajunge la Cluj. În această lună începe și imunizarea cu vaccinul Moderna și se așteaptă livrarea celui de al treilea ser

A șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech a ajuns astăzi în România. Aceasta constă în 163.800 de doze.

 

La Centrul Regional de Distribuție din Cluj vor ajunge aproape 13.000 de doze, care vor fi ulterior repartizate în întreaga regiune, în funcție de cereri. Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin Pfizer ar urma sa fie adusă în România în 8 februarie.

De asemenea, în februarie începe și imunizarea cu serul Moderna. 20.000 de doze de la compania americană au ajuns sâmbătă în țara noastră.

Mai mult, la finalul săptămânii trecute, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat și comercializarea vaccinului AstraZeneca.

Compania farmaceutică AstraZeneca va suplimenta livrările de vaccinuri pentru Covid-19 către Uniunea Europeană cu 9 milioane de doze, la un total de 40 de milioane în primul trimestru, faţă de oferta făcută săptămâna trecută, şi va începe livrările cu o săptămână mai devreme decât era planificat, a anunţat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Peste 39.400 de persoane au fost vaccinate în județul Cluj, de la debutul campaniei de imunizare.

 

Ne poți asculta și aici: