Aproape 200 de milioane de lei, puse „la bătaie” pentru întreținerea spațiilor verzi și de joacă din Cluj

Licitație de aproape 200 de milioane de lei pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi și a celor de joacă din Cluj-Napoca.

Municipalitatea a lansat, ieri, achiziția publică a acestor servicii, împărțită în 3 loturi: de la Calea Turzii și parcul Ștefan cel Mare până la limita vestică a orașului, zona estică a Clujului, respectiv cele 5 cimitre publice.

Serviciile licitate vor fi asigurate pe o perioadă de 48 de luni, mai exact 4 ani.

Peste 100 de servicii de întreținere și amenajare, respectiv unele specifice sărbătorilor de iarnă, vor trebui să asigure firmele care vor câștiga contractul pentru unul din cele 2 loturi de zone cu spații verzi și de joacă din oraș. O obligație fixată deja, cu cifre, este ca pe fiecare lot să fie montate câte 4.000 de coșuri de gunoi noi și câte 50 de containere de depozitare de mari dimensiuni.

Cerințe eco pentru firme

La capitolul dotări tehnice ale firmei prestatoare, au fost introduse câteva prevederi cu caracter ecologic. Astfel, firma trebuie să dispună, alături de cisterene, autobasculante și autoutilitare, de 4 autoturisme, cu norme de poluare minim Euro 5 și minimum unul electric. Dintre cele 4 utilaje de măturat și spălat mecanizat, două trebuie să fie, de asemenea, electrice. La fel și în cazul motoferăstraelor pentru tăiat gard viu, din cele 10 cerute, 5 trebuie să fie electrice, cu acumulator.

Spații curate și în cimitire

Licitația vizează și întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din cele 5 cimitire publice din oraș. Aici este prevăzută realizarea a peste 50 de servicii, montarea a 240 de coșuri de gunoi noi și 100 de containere mari.

Valoarea contractelor pentru loturile 1 și 2 este de câte 81 de milioane de lei, fără TVA, respectiv de aproape 25 de milioane de lei, fără TVA, în cazul cimitirelor. Valoarea totală a celor 3 contracte ajunge astfle la peste 188 de milioane de lei, fără TVA. Ofertele se pot depune până în 18 ianuarie 2021.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: