Aproape 6.500 de firme clujene au cerut șomajul tehnic pentru aprilie, pentru 37.000 de angajați. Jumătate din solicitări au fost plătite deja

Peste 6.400 de firme clujene au depus cereri de obținere a subvenției pentru șomajului tehnic aferent lunii aprilie, în județul Cluj. Solicitările companiilor vizează peste 37.000 de angajați, potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj.

Pentru mai bine de jumătate dintre solicitări, plățile au fost deja făcute, au transmis reprezentanții instituției. Depunerea cererilor a început în 1 mai și poate fi făcută până la sfârșitul lunii.

„În primele zile majoritatea angajatorilor au depus, ca să primească cât mai repede banii, având în vedere că aveau dată de salariu către angajați 15 și să nu aibă întârziere. 75%  sau mai mult s-au grăbit să depună în primele zile”, a spus pentru EBS Radio, purtătorul de cuvânt al instituției, Ciprian Boșca.

Pentru indemnizația acordată părinților care îngrijesc copiii la domiciliu în această perioadă au depus cereri peste 680 de firme, pentru mai bine de 2.500 de persoane. Sprijinul acordat de stat, atât pentru șomajul tehnic cât și pentru indemnizația acordată părinților, este de 75% din salariul obișnuit al angajatului, dar nu mai mult de 2.381 de lei.

Ne poți asculta și aici: