Aproape 800 de garaje din tablă vor fi demolate. Boc: „Nu ne vom opri până când ultimul garaj din Cluj nu va fi desființat”

Continuă acțiunea de desființare a garajelor de tablă din cartierele orașului. În locul acestora vor fi amenajate parcări la sol în care vor putea staționa mai multe mașini.

Aproape 800 de clujeni din cartierele Mănăștur și între Lacuri vor primi, începând de azi, somații pentru le demola pe cont propriu, până în luna martie.

În cazul în care aceștia nu le vor dărâma, garajele vor fi desființate în primăvară de către municipalitate, dar pe costul proprietarilor.

„Sunt 182 de garaje din cartierul Între Lacuri, de pe străzile Tulcea, Mureșului, Nirajului și Aurel Vlaicu, dar și 616 din Mănăștur, de pe Calea Florești, Aleea Brateș, Tășnad, Bucium, Primăverii, Grigore Alexandrescu, Padin, Micuș, Bucium și Arinilor. Această acțiune continuă în Cluj-Napoca, nu se va opri până când ultimul garaj din Cluj nu va fi demolat. Spațiul public va fi redat locuitorilor cartierelor prin noi locuri de agrement, dar și locuri suplimentare de parcare. Ceea ce e important e că ei pierd dreptul la locul de parcare dacă nu le demolează singuri. Dacă le demolează își păstrează locurile de parcare. Evident că din demolarea garajelor se creează locuri suplimentare de parcare”, a declarat primarul Emil Boc.

Anul trecut, peste 1.100 de garaje au fost demolate în cartierele Mănăștur, Ggheorgheni și Între Lacuri. Ca urmare a demolării garajelor sunt amenajate platforme de parcare la sol, care oferă cu aproape un sfert mai multe locuri pentru mașini, potrivit municipalității.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: