Atenție la cumpărăturile de Black Friday!

Persoanele care se pregătesc de cumpărăturile de Black Friday trebuie să fie foarte atente pentru a nu fi păcălite, avertizează comisarii de la Protecția Consumatorilor.

Cei care se gândesc să facă achiziții vineri sau în zilele următoare, trebuie să manifeste prudență în special în mediul online, unde pot fi întâlnite oferte înșelătoare. Cetățenii trebuie să fie atenți, printre altele, la prețul produselor, la caracteristicile acestora, dar să se și informeze în prealabil despre firma care le pune în vânzare, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Lucian Rus.

„Consumatorul trebuie să verifice prețul afișat pe site și dacă acesta este integral, adică să conțină TVA și dacă este inclus costul de livrare sau nu. Apoi, perioada de valabilitate a ofertei și, neapărat, existența și modul de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală a constractului. De asemenea, în cazul în care se comandă online, înainte de a trimite comanda, trebuie verificat dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul indicat atunci când s-a ales produsul”, a precizat Lucian Rus.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor mai recomandă verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor care afișează valori comparative pentru același produs.

 

Ne poți asculta și aici: