Atenție, locuitori ai râului! Vom dansa împreună curând. Două povești despre viață și dansul contemporan

Întâmplător sau nu, cele două titluri de spectacole se leagă. S-au legat frumos și lucrurile la evenimentul dedicat dansului contemporan, DanceLab in Tranzit. S-a întâmplat la Casa Tranzit, a reunit artiști români și străini, on site și online. S-a povestit despre cum se mai mișcă dansul contemporan, cum se mai definește, dar s-a și dansat. Și au ieșit două spectacole, inedite, cum altfel.

Unul este direct inspirat chiar din zona în care este plasată Casa Tranzit, cu Someșul frumos curgător lângă ea. Alexandra Dancs, care a realizat „Atenție: locuitori ai râului” împreună cu colega sa indiană Urvi Vora, spune că dansul contemporan este despre aici și acum, despre realitatea contemporană cu noi. Și i-a povestit Ancăi Brășfălean în ce fel reflectă acest spectacol specificul Casei Tranzit, din care s-a inspirat, și pulsul zonei și al momentului.

 

Bogdan Olarson ne face o promisiune frumoasă: „Vom dansa împreună curând”. Și ne povestește cum se face un spectacol de dans hibrid, cum a lucrat din Cluj cu colegul său din Canada, Sashar Zarif. Și în ce fel este dansul contemporan o terapie. Dacă îl ascultați, se prea poate să vă convingă că dansul este peste tot în jurul nostru și chiar în noi înșine. Trebuie doar să fim dechiși să îl cunoaștem și sa îl recunoaștem.

 

 

Ne poți asculta și aici: