AUDIO | 3.500 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în centrele de imunizare din Cluj. Se pregătește și vaccinarea persoanelor din centrele de vârstnici

În județul Cluj au fost distribuite astăzi peste 3.500 de doze de vaccin în centrele de imunizare. În total, 12.000 de angajați din sistemul sanitar vor fi vaccinați anti-Covid, în această etapă.

Primii angajați ai Spitalului Clujana au fost vaccinați astăzi.

 

3.565 de doze de vaccin anti-Covid au fost repartizate în această dimineață centrelor de vaccinare din județ. Acest număr reprezintă necesarul făcut de centrele de vaccinare pentru trei zile, a precizat subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu, pe care o puteți asculta aici:

 

La nivelul județului Cluj, aproximativ 12.000 de angajați din sistemul medical vor fi vaccinați în această primă etapă. Tot de săptămâna aceasta urmează să înceapă vaccinarea și pentru persoanele rezidente din centrele de vârstnici din județ.

Subprefectul Irina Munteanu a fost astăzi la Spitalul Clujana, în prima zi a etapei I de vaccinare împotriva Covid-19.

 

Aproape 50 de astfel de centre, cu peste 2.000 de paturi și 480 de persoane angajate sunt incluse în evidențele Direcției de Sănătate Publică Cluj. Aici, vaccinarea va fi realizată de echipe mobile, iar numărul exact al rezidenților și personalului de îngrijire care vor fi vaccinați va fi stabilit în următoarele zile, a mai spus subprefectul Irina Munteanu:

 

 

Citește și:

FOTO | Mesajul cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență din Cluj, unde a început vaccinarea anti-Covid: „Ajută-ne să oprim lanțul de transmitere a virusului!”

 

Ne poți asculta și aici: