AUDIO | Ajutor pentru actorii independenți

Actorii independenți sunt printre categoriile cele mai afectate de măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

Anularea spectacolelor îi afectează în mod direct în condițiile în care aceștia nu au o sursă stabilă de venit, a explicat la EBS Radio actorul Marius Manole, iar colegii lor le-au venit în ajutor.

Marius Manole a spus la EBS Radio că prin platforma actorindependent

se strâng deja fondurile prin care care actorii din teatrele de stat îi ajută pe cei independenți cu plata chiriei.

„Nu ne-am gândit la ei până acum și nu am prevăzut un caz atât de grav. Sectorul independent în România niciodată nu a fost privilegiat. Șansele sunt foarte puține, oamenii trăiesc foarte greu. Nu mai trebuie pus egal între liber profesionist și tânăr pentru că suntem de 30 de ani în libertate în România și acum avem liber profesioniști care au 45 – 50 de ani, care au familii, care au copii, care stau în chirie pentru că un freelancer nu poate să își ia un credit, de exemplu”, a spus actorul.

Marius Manole a transmis la EBS Radio și un mesaj pentru publicul clujean: „Dragi clujeni, deși aveți un oraș superb, stați în casă. Urmăriți-ne cât se poate online și promitem că după ce scăpăm sănătoși de povara asta revenim la Cluj”.

 

Foto: Captură video