AUDIO | Andi Daiszler, despre „vedetele” pieței de flori Strada Potaissa

Andi Daiszler a vorbit la EBS Radio despre piața de flori Strada Potaissa, care s-a deschis online, și despre rolul și importanța implicării civice.

Asociația Daisler a venit în ajutorul micilor producători de plante care își vând marfa la târguri și expoziții. Astfel a apărut magazinului virtual stradapotaissa, care poartă numele pieței de flori altfel pe care asociația o organizează de câțiva ani la Cluj.

Pe platformă sunt producători locali, la care se adaugă și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, aproape 70% dintre cei care au participat la ediția de anul trecut a pieței de flori de pe strada Potaissa din Cluj.

Dar cum îi ajută să își desfacă marfa în aceasta perioadă? Și cum acest proiect îi ajută și pe taximetriști?

„Le-am arătat niște platforme și s-au luat cu mâinile de cap și au zis că nu prea se descurcă. Motiv pentru care am zis că întregul proces îl simplificăm foarte mult și preluăm noi taskul de a opera tranzacțiile și a direcționa comenzile pentru fiecare producător. Toate tranzacțiile se pot achita doar cu cardul, tocmai pentru a urmări starea fiecărei tranzacții și, nu în ultimul rând, toate comenzile sunt livrate cu taxiul. E o altă soluție la care am ajuns pentru că mulți dintre producători nu puteau să facă singuri livrarea, astfel că stradapotaissa.com vine și în ajutorul taximetriștilor, care au avut de suferit în această perioadă”, spune Andi Daiszler.

Chiar dacă nu e „deschisă” de multă vreme, piața a fost vizitată de multe persoane și s-au făcut comenzi. Ce se caută pe platforma cu flori?

„Lavanda e vedeta de pe site. E o plantă care rezistă an de an, dacă ai grijă de ea, inclusiv la ghiveci. Pe locul doi sunt mușcatele sau plantele de sezon, care acum sunt înflorite…Pe locul trei aș putea să menționez jardinierele aromatice, care se vând foarte bine. Avem un produs foarte interesant al unui prducător care livrează o jardinieră cu cinci plate aromatice în diverse combinații. Și știm că vara e un moment propice pentru salate, în care plantele proasptete sunt foarte des folosite, ori jardiniera asta vine la fix pentru orice persoană care folosește plante, chiar și la cocktailuri”, a mai spus Andi Daiszler.

Andi Daiszler, oferă mușcate de pe Strada Potaissa angajaților restaurantelor din Cluj, care au pregătit și livrat mâncare pentru personalul medical.

 

El a vorbit și despre lucrurile importante din viață care nu s-au putut „muta” online în această perioadă, dar și despre viitorul evenimentelor din oraș.

„E foarte clar că avem nevoie de interacțiune umană ca de aer. E un lucru pe care nu-l poate substitui niciun ecran, nicio platformă, nicio aplicație, niciun program și așteptăm să vedem cifrele și previziunile autorităților în privința organizării evenimentelor de mici dimensiuni. Strada Potaissa, deși e o piață de flori nu reunește un număr foarte mare de persoane, astfel încât dacă totul merge bine și respecătm toate măsurile impuse, poate în luna iulie evenim vor reveni într-o formă în spațiul public”, a mai spus el.

Aflați mai multe despre piața de flori și festivalul LightsOn România din inerviul pe care Andi Daiszler i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Ne poți asculta și aici: