AUDIO | Andrei Balint, clujean care a stat 28 de zile în spital din cauza Covid-19: „Inițial nu m-am speriat, pentru că sunt tânăr”

Andrei Balint, diagnosticat cu Covid-19, a stat internat în spital aproape o lună. 26 de zile a primit supliment de oxigen, iar cinci zile a stat pe un pat în secția de terapie intensivă.

Andrei Balint s-a îmbolnăvit de Covid-19 în luna aprilie, cel mai probabil la locul de muncă. El a vorbit la EBS Radio despre această expriență, care nu a fost una ușoară, pentru că îi face bine să împărtășească cu alții prin ce a trecut și pentru că vrea să tragă un semnal de alarmă.

Internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, el a ținut un jurnal și, după externare a publicat pe pagina sa de Facebook inclusiv un infografic ca să arate prin ce a trecut, să arate că poți fii afectat de această boală chiar dacă ești tânăr și sănătos, dar mai ales pentru că vrea să ne transmită că nu trebuie să ne relaxăm și că trebuie să fim precauți, în continuare.

„Sunt acasă din 13 mai și încerc să mă odihnesc cât pot de mult, pentru ca recuperarea să nu fie de lungă durată…Nu m-am speriat pentru că știu că sunt tânăr și că pot să fac o formă ușoară, medie cel mult, dar după spitalizare, la 5-6 zile, s-au agravat simptomele. În 23 aprilie m-au transferat la terapie intensivă pentru tratamentul pentru forme severe. În perioada asta au fost foarte multe gânduri, griji, dar cumva mă simțeam în siguranță în Spitalul de Boli Infecțioase, unde se vedea clar că medicii știu ce fac. Și sunt recunoscător și mi-aș dori cumva să-i salut pe stradă pe mulți dintre ei, deși nu știu cum arată la față pentru că erau ‘camuflați’”, spune Andrei Balint.

Pentru el, prima zi fără febră a fost o victorie. A avut febră două sptămâni, a avut pneumonie severă și a făcut apoi complicații, dar s-a făcut bine.

Andrei a fost coleg de salon chiar cu soția sa, care a făcut o formă ușoară a bolii, dar a fost internată fiind gravidă în luna a 9-a. Copilul lor s-a născut în 8 mai, iar testul celui mic a fost negativ.

Mai multe despre ce a însemnat experiența Covid-19 pentru Andrei Balint aflați din interviul pe care i l-a acordat lui Tiberiu Crișan

 

Sursa foto: Facebook/Andrei Balint

Ne poți asculta și aici: