AUDIO | Arta sustenabilă, locul unde frumosul se întâlnește cu reciclarea

Cristina Cantemir, de la Asociația Art Mirror, a vorbit la EBS Radio despre arta sustenabilă, modul prin care artiștii încearcă să protejeze mediul.

Arta sustenabilă, prietenoasă cu mediul, e la îndemâna oricui. Cu puțină creativitate, putem face diferite obiecte din lucrurile pe care le aruncăm.

Aici intervine Asociația Art Mirror, care vrea să facă acest concept cunoscut nu doar în rândul artiștilor, ci și publicului larg.

Astfel, spune Cristina Cantemir, este în pregătire o platformă pentru artiștii români din toate industriile creative. Asta, spune Cristina, pentru că nu mulți artiști de la noi din țară știu despre acest trend.

Mai mult, se pregătesc și ateliere online pentru publicul larg, numai bune de urmărit în parg de sărbători, pentru că putem învăța să facem bine obiectele pe care avem acasă decorațiuni sau chiar un brad de Crăciun.

Dar ce este arta sustenabilă?

„Putem să folosim orice fel de material, începând de la plastic, hârtie, metal, inclusiv sticla. Din păcate tot mai mute deșeuri se acumulează în zona urbană, așa că artiștii au pornit o mișcare, să recicleze și așa a apărut recycling art sau recycled art… Folosești tot ce îți pică în mână”, spune Cristina Cantemir.

Mai multe despre acest subiect aflați din interviul pe care Cristina Cantemir i l-a acordat Ancăi Brășfălean la emisiunea Tête-à-tête.

 

Ne poți asculta și aici: