AUDIO | Autoritățile fac apel la clujeni să fie responsabili de sărbători. Emil Boc: „Să punem viața înainte de toate”

Scade numărul cazurilor de Covid-19 în Cluj-Napoca și în județ. „Trendul” este unul bun, spun autoritățile, dar oamenii trebuie să fie precauți și responsabili acum, când se apropie sărbătorile de iarnă.

Din 19 noiembrie, când incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns la Cluj-Napoca la cel mai înat nivel, respectiv 9,03 la mia de locuitori, s-a ajuns astăzi la o incidență de 5,62 de cazuri la 1.000 de locuitori.

„Deciziile luate de autorități la Cluj și testarea masivă au dat roade. Dar acest lucru nu a fost podibil decât în parteneriat cu clujenii. Trendul este descrescător și este bun, partea proastă este că acest virus nu și-a dat încă obștescul sfârșit”, a spus primarul Emil Boc, care a îndemnat din nou la responsabilitate și solidaritate.

„Dacă facem în continuare ce facem acum, direcția este bună, dar nu slăbiți măsurile de precauție, mai ales în perioada sărbătorilor”, a mai spus primarul, pe care îl puteți asculta aici:

 

Primarul a mai arătat că, la această, oră capacitatea spitalelor se apropie de limită. În spitalele clujene erau internați astăzi 680 de pacienți, dintre care 82 la Terapie Intensivă. De altfel, capacitatea la ATI se apropie de epuizare, iar autoritățile pregătesc suplimentarea locurilor.

Primarul a mai precizat că școlile, restaurantele și sălile de spectacole se vor deschide doar când rata de infectare ca coborî sub 3 cazuri la mia de locuitori.

 

Ne poți asculta și aici: