AUDIO | Barbu Mateescu, sociolog: „Noi tocmai facem, ca societate, tranziția de la șocul inițial către un fel de normalitate redefinită”

Sociologul Barbu Mateescu a vorbit la EBS Radio despre o nouă normalitate și ce ne lipsește, cu adevărat, în timpul pandemiei.

E 1 Mai, o zi, ba chiar un weekend, în care, în mod normal, am fi ieșit la iarbă verde, la grătare, am fi socializat. Dar lucrurile stau diferit azi.

„Cred că tocmai facem, ca societate, tranziția de la șocul inițial către un fel de normalitate redefinită. Cred că o să stăm în această normalitate destul de mult, s-ar putea chiar mai mult de un an”, spune Barbu Mateescu.

El explică faptul că, în funcție de sezon și de statistici, nu este exclus ca regimul să se schimbe, respectiv să se revină la anumite restricții, și asta nu doar în România.

Barbu Mateescu a povestit și cum vede un sociolog vremurile pe care le trăim.

„Este o perioadă interesantă pentru că avem o despicare destul de clară a lucrurilor. Noi acuma nu suntem condamnați la izolare, cum a fost cazul acum 100 sau 300 de ani, în cirumstanțe similare. Comunicarea online funcționează bine merci. Ceea ce lipsește este o componentă foarte importantă a ceea ce înseamnă să fii o ființă umană, și anume contactul direct, fizic cu alte persoane, cu excepția celor din familia foarte apropiată. Dar tehnologia ajută foarte mult, nu suntem complet rupți de oamenii la care ținem și cu care vrem să comunicăm”, a mai spus Barbu Mateescu.

Ascultați aici întreaga discuție pe care sociologul a avut-o cu Tiberiu Crișan la EBS Radio.

 

Sursa foto: The Epoch Times Romania