AUDIO | Bucurați-vă de bradul de Crăciun și salvați pădurile!

CERT Transilvania continuă campania de replantare a pomilor care ne împodobesc casa de sărbători. Astfel, clujenii sunt sfătuiți ca și în acest an să aleagă un brad în ghiveci pentru Crăciun, iar astfel să contribuie la salvarea pădurilor.

Membrii asociației CERT Transilvania au lansat o nouă campanie de colectare și replantare a pomilor de Crăciun. Astfel, anul viitor aceștia vor fi plantați în pădurea brăduților de Crăciun, în zona de munte a județului Cluj.

Inspirația campaniei a fost Damian, un băiețel în vârstă de 5 ani, care în urmă cu doi ani i-a rugat pe voluntarii CERT să îl ajute să îi ofere o nouă casă pomului care i-a înveselit sărbătorile de iarnă.

Scopul acestei campanii este crearea unei păduri a brazilor de Crăciun, dar și de amintiri spune Dan Jecan, reprezentant al asociației, pe care îl puteți asculta aici:

 

Reprezentanții CERT Transilvania vor anunța la începutul lunii ianuarie locurile în care vor putea fi predați brazii. Pentru ca aceștia să aibă șanse de supraviețuire după plantare, specialiștii îi îndeamnă pe cumpărători să opteze pentru pomi românești, care sunt deja aclimatizați, să îi amplaseze departe de sursele de căldură, să nu îi încarce cu ornamente și să nu îi ude cu o săptămână înainte de a fi scoși din case.

 

Ne poți asculta și aici: