AUDIO | Călin Pop, Celelalte Cuvinte: „Online-ul nu va înlocui senzația de live. Nici din punct de vedere al artistului, nici al spectatorului”

Chitaristul și compozitorul Călin Pop a vorbit la EBS Radio despre șansele muzicii online, proiectele personale și cele ale trupei Celelalte Cuvinte.

Călin Pop este liderul formației orădene Celelalte Cuvinte, una dintre trupele legendare ale rockului românesc.

Artistul, a vorbit la EBS Radio despre piesa „Văpaia”, pe care a lansat-o în urmă cu doar câteva zile. O piesă rock.

„Eu însumi, și se întâmplă și în turpă, mă plictisesc dacă cânt același lucru. Simt nevoia de diversificare, dar diversificarea apare și în funcție de forma mesajului. Iar mesajul care îmi apare mie în cap, el mă modelează în funcție de latura mea energetică, de cum simt, de latura sufletească. Iar în acest caz nu aveam cum să cânt un slow”, a spus Călin Pop despre noua lui piesă.

Concertele și apropierea de oameni îi lipsesc, dar artistul se consideră un om de studio.

„Există stare de studio, care este la toate truple și la toți artiștii. În studio compui liniștit, îți etalezi simțirile în felul tău, nestingherit, iar în fața publicului te descătușezi și le cânți…Eu apar mai rar să cânt așa, doar cu trupa. Mai mult, consider că sunt un om de studio și consider că ceea ce fac eu și în perioada asta este foarte bine pentru că singurele lucruri, indiferent de starea care este, stare de război, stare de dat în cap, stare de dat cu capul, ce o fi ea, sunt piesele de studio. Piesele rămân nealterate”, spune Călin Pop.

Ce părere are artistul orădean despre „concertele” online, întâlnirile virtuale ale membrilor tupei și cum va marca Celelalte Cuvinte cei 40 de ani de activitate, aflați din interviul pe care i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Sursa foto: Facebook/Călin Pop

 

Ne poți asculta și aici: