AUDIO | Când Ziua Copiului s-a transformat în Luna Copiilor. O mână de clujeni inimoși oferă tablete și laptopuri celor care nu au acces la educație

Tech It Out e un proiect al tinerilor de la JCI Cluj, care colectează tablete și laptopuri funcționale pentru elevii care nu au șansa de a ține pasul cu învățământul online.

Primele 10 echipamente au ajuns, chiar în 1 iunie, la 10 copii de la Casa de Copii „Căsuța Bucuriei”, iar următoarea acțiune Tech It Out va avea loc în mediul rural.

Sorin Sucală, „portavocea” celor de la JCI Cluj, a povestit la EBS Radio cum s-a născut ideea acestui proiect.

„Totul a pornit de la un gând care mi-a venit când făceam ordine prin casă și am găsit un laptop mai vechi pe care nu-l utilizam. Și m-am tot gândit ce să fac cu el, cui pot să-l dau. Vorbind cu o colegă, mi-a spus: ‘hai să facem un proiect. Cu siguranță ar mai fi cineva care e în această situație și ar vrea să-l doneze’. În contextul acesta auzeam la știri despre școala online… Am documentat puțin și realitatea ne-a arătat că e nevoie să îi echipăm pe acești copii să poată participa la cursuri”, spune Sorin Sucală.

Tinerii vor să ajungă acum la cât mai mulți copii din mediul rural, pentru că acolo problemele sunt mai mari. Așa că această lună va fi Luna Copiilor și pentru că 1 iunie la „Căsuța Bucuriei” a fost o zi atât de specială.

„Copiii au fost super surprinși. Să-ți imaginezi că m-am simțit ca Moș Crăciun într-o zi de vară. Erau nerăbdători să rupă ambalajele, să vadă ce e acolo. Asta mă bucură cel mai mult, că îi ajutăm să își găsască un loc în viață, educația fiind extrem de importantă”, a mai spus Sorin Sucală.

Următorul pas este echiparea a 20 de copii din mediul rural cu tot ce e necesar ca să poată studia.

„Acolo intâmpinăm și problema conectivității. Nu este suficient să aibă dispozitive, este necesară și conexiunea la internet. Pentru asta ne-am adresat companiilor telecom. Avem o soluție pentru o lună de zile, dar încercăm să găsim o soluție de colaborare, astfel încât să-i conectăm pe acești copii la școala online”, a mai spus Sorin Sucală.

Mai multe informații despre cum puteți dona echipamente sau fonduri găsiți pe pagina de Facebook a organizației JCI Cluj.

Interviul integral pe care Sorin Sucală i l-a acordat Ancăi Brășfălean îl puteți asculta aici.

 

Sursa foto: JCI Cluj

 

Ne poți asculta și aici: