AUDIO | Cartea săptămânii. „O sută de ani de zile la Porțile Orientului” de Ioan Groșan

Nu mai știți ce să citiți? Adriana Stan, lector la Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai”, a acceptat să facă recomandări iubitorilor de lectură și de radio.

Pentru această săptămână, Adriana Stan a ales cartea „O sută de ani de zile la Porțile Orientului” de Ioan Groșan, „unul dintre cei mai importanți optzeciști”.

„Este un roman care o să vă facă să râdeți cu lacrimi, ceea ce nu sună deloc rău în serile reci de iarnă, când jurnalele de știri vă deprimă. Ioan Groșan, probabil un nume cunoscut unora din paginile Academiei Cațavencu, la care a fost mulți ani redactor și, de asemenea, din paginile mai multor cotidiene din anii ’90, unde a scris editoriale. Ioan Groșan nu este doar un publicist și un comentator în presă, ci un prozator recunoscut, unul dintre cei mai importanți prozatori ai anilor ’80, dar autori de proză scurtă”, spune Adriana Stan.

Adriana Stan face propunerile de lectura în emisiunea Tête-à-tête cu Anca Brășfălean, care se difuzează între orele 15.00 și 18.00 pe EBS Radio.

Ne poți asculta și aici: