AUDIO | Cartea săptămânii. „Vechiul oraș imperial” de Yasunari Kawabata

Nu mai știți ce să citiți? Adriana Stan, lector la Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” a acceptat să facă recomandări iubitorilor de lectură și de radio.

Pentru această săptămână, Adriana Stan a ales romanul „Vechiul oraș imperial” de Yasunari Kawabata, un roman care, spune Adriana Stan, o să vă transporte peste nouă mări și 9 țări, cum spune celebrul basm.

„Este un roman japonez scris de primul scriitor nipon care a fost onorat cu premiul Nobel în 1968. Se numeste Yasunari Kawabata, iar romanul său excepțional poartă titlul îmbietor, cred eu, <<Vechiul oraș imperial>>. Vechiul oraș imperial este Kyoto, vechea capitală a Japoniei imperiale. Acțiunea romanului se petrece în perioada de după cel de al Doilea Război Mondial în care orașul cunoaște numeroase schimbări de mentalitate și de organizare socială”, spune Adriana Stan despre acest roman.

 

Pe Adriana Stan o puteți asculta la emisiunea Tête-à-tête cu Anca Brășfălean, care se difuzează între orele 15.00 și 18.00 pe EBS Radio.

Ne poți asculta și aici: