AUDIO | „Cărțile vii nu se citesc de la stânga la dreapta”. Povești extraordinare de viață, la bibliotecă

Ineditul proiect al Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, intitulat Cartea Vie, aduce și în acest an povești de viață impresionante.

Maria Stoica iși va spune astăzi povestea vieții. Foto: Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

 

Bogdan Vătavu, coordonator al evenimentului, a prefațat la EBS Radio ce se va întâmpla la cea de a șasea ediție, dar a vorbit și despre modul în care a început această povestea și ce este o carte vie.

„Cărțile vii nu se citesc de la stânga la dreapta, sunt oameni în carne și oase, cu povești extraordinare… Oameni cu care în mod normal poate nu te întâlnești”, spune Bogdan Vătavu.

Ideea proiectului este una simplă, aceea de a demonta prejudecățile cu privire la categorii vulnerabile, cum sunt minoritățile etnice.

Totul se întâmplă cu „tipic”, ca la bibliotecă. Cartea vie, spune Bogdan Vătavu se „împrumută”, iar interacțiunea cu persoana interesată de poveste e foarte prietenoasă. Nu sunt prelegeri, „cartea vie” nu vorbește unui public, ci discuțiile sunt unu la unu.

Anul acesta se „citește” despre problema locuirii. Printre povești sunt și cele ale unor femei rome, cu experiențe de evacuare foarte dramatice. Două femei puternice, luptătoare care au devenit activiste.

Poveștile le puteți afla doar astăzi, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, de pe Calea Dorobanților nr. 104.

Mai multe despre „Cărțile Vii” aflați din interviul pe care Bogdan Vătavu i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Ne poți asculta și aici: