AUDIO | Cătălin Ștefănescu, despre cărți și autoizolare: „În perioada asta m-am axat mai puțin pe literatura de ficțiune și mai mult pe cărți de popularizare a științei”

Binecunoscutul realizator TV, Cătălin Ștefănescu, a împărtășit ascultătorilor EBS Radio câteva dintre preferințele sale culturale din perioada autoizolării.

El a mărturisit că în perioada asta nu a reușit să se concentreze să citească ficțiune, dar nici să scrie. Dar a reușit cu alte cărți și ne face și nouă câteva recomandări.

„Am citit, de pildă, un autor care are o abilitate excepțională de a se documenta pentru lucrările sale, pe numele său Malcom Gladwell. Cartea lui, tradusă la noi cu titlul de ‘Excepționalii’. Reprezintă o veritabilă frescă sociologică, biologică, etc. a perfomerilor din diferite domenii. Tot de același autor, am citit și recomand volumul ‘Vorbind cu străinii’ (Talking to Strangers)… În sfârșit, nu pot să nu menționez poate cea mai performantă carte despre Leonardo Da Vinci care s-a publicat vreodată, comentată de unul dintre cei mai faimoși exegeți ‘davincieni’: Martin J. Kemp”, a declarat Cătălin Ștefănescu

Pe lângă lecturile din carantină, Cătălin Ștefănescu a vorbit și despre revelațiile în materie de muzică.

„În registru muzical, marea descoperire a autoizolării o reprezintă fiul lui George Harrison, Dahin Harrison, cu albumul ‘In Parallel’. Cât privește emisiunea Garantat 100%, cum se spune: povestea continuă. Avem apariții noi, înregistrări noi, vom scoate de la arhivă niște ediții ale emisiunii absolut inedite, care cuprind artiști de excepție”, a mai spus acesta.

Despre ce emisiuni și artiști este vorba, aflați ascultând interviul integral pe care Cătălin Ștefănescu i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Sursa foto Facebook/Cătălin Ștefănescu

 

Ne poți asculta și aici: