AUDIO | Ce ar lua cu el pe o insulă pustie poetul Ion Pop

Anca Brășfălean, realizatoarea emisiunii Tête-à-tête de la EBS Radio, vrea să știe ce ar lua cu ele, pe o insulă pustie, personalități din diferite domenii.

Poeții Ion Pop (în foto în stânga) și Ion Mureșan

Artiști, dar nu numai, sunt provocați să răspundă la câteva întrebări. Și anume ce carte, ce muzică, ce fotografie sau tablou și ce obiect util sau de lux ar lua cu ei pe o insulă pustie.

Profesor universitar, teoretician al avangardei literare, poet, critic și istoric literar, Ion Pop a acceptat și el provocarea și a stat de vorbă cu Anca Brășfălean.

O carte pe care ar vrea să o ia cu el pe o insulă pustie e greu să aleagă. Dar…

„Dacă e vorba să fiu amenințat cu pistolul, și din rațiuni de patriotism, l-aș păstra pe Lucian Blaga, dar aș suferi foarte mult petru că el e poet, dar aș fi vrut să am și niște proză, poate și niște filosofie. Hai să zicem Blaga pentru că am o admirație specială pentru el. Toată viața mea intelectuală și sufletească a fost cumva sub emblema lui…”, a spus acesta.

Toate răspunsurile poetului Ion Pop la întrebările Ancăi Brășfălean le puteți asculta în întregime în înregistrarea de mai jos.

Sursa foto: Uniunea Scriitorilor Cluj

 

X
X
X