AUDIO | Centrul Verde, provocarea lansată locuitorilor din Piața Muzeului

Andi Daiszler a vorbit la EBS Radio despre o nouă campanie, Centrul Verde, care va transforma „fața” străzilor din Piața Muzeului din centrul Clujului.

Locuitorii din Centrul vechi al Clujului sunt invitați să răspundă la o provocare lansată de Asociația Daisler. Tot ce trebuie să facă aceștia în cadrul campaniei Centrul Verde este să „adopte” jardiniere cu flori, să le pună la fereastră și, bineînțeles, să le îngrijească.

Toate proiectele Asociației sunt gândite să lase ceva în urmă, la fel ca becurile atârnate parcă din cer care luminează drumul spre Casa Matei și care au fost montate în cadrul unui alt proiect.

„Pentru acest proiect ne-am gândit la elemente care fac centrul nostru vechi similar cu orice alt centru din orașele central sau vest europene și aici garantez că, din perspectiva arhitecturii, vom regăsi clădirile pe care și noi le avem în Piața Muzeului în oricare alt oraș din Austria, Germania, Franța pe alocuri, nordul Italiei, Ungaria, Cehia, pentru că arhitectura este similară”, a spus Andi Daiszler.

Iar în aceste orașe și Andi, dar și prietenii lui au văzut la ferestre flori colorate care „întregeau un peisaj al stării de bine”.

„Florile dau un aer de optimism și un aer de bună dispoziție tuturor celor care le observă. Noi nu facem nimic altceva decât să încercăm să mișcăm această comunitate care locuiește sau muncește în centrul orașului și să îi transmitem că putem, împreună, să transformăm centrul orașului printr-un gest extrem de mic. Iar când acesta va fi multiplicat, tranformarea va fi extrem de vizibilă”, a mai spus Andi Daiszler.

Asociația va oferi, astfel, spre adopție jardiniere cu flori achiziționate dintr-un alt proiect – Strada Potaissa.

200 de jardiniere cu mușcate curgătoare vor fi puse la dispoziția locuitorilor și, va fi și un concurs prin care se va stabili care este cea mai frumoasă clădire cu flori în geam. Tot ce trebuie să facă aceștia este să completeze un formular.

Mai multe despre acest proiect, dar și despre premiul concursului aflați din interviul pe care Andi Daiszler i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Foto: Afișul campaniei

 

Ne poți asculta și aici: