AUDIO | Claudiu Bleonț s-a îndrăgostit de Beliș și vrea să fie primar: „Determinarea este profundă și e legată de natură”

Actorul Claudiu Bleonț s-a mutat la Cluj. Are „buletin de Beliș” și va candida la funcția de primar al comunei. Pentru că „a trăi este o artă” și el vrea să trăiască în natură.

După trei luni de izolare în Munții Apuseni, actorul Claudiu Bleonț vrea să devină primar al comunei Beliș.

„Nu sunt în Beliș ca să fac politică… Iubesc Apusenii, iubesc acest loc, în care vin de trei ani, de fiecare dată când am putut să mă retrag de la Teatrul Național București, de la Teatrul Național Craiova sau din turneele mele. Sunt aici ca om care s-a dedicat să trăiască următoarea etapă de viață aici și vreau să sprijin ca cetățean comunitatea. Am proiecte ca primar și am proiecte și dacă nu ies primar”, a spus, la EBS Radio, Claudiu Bleonț.

Revenirea în natură este unul dintre motive și tot ce face în satul din Apuseni, face în natură. Și-a mutat, de altfel, casa în Beliș, dar va „coborî” să joace teatru la București sau Craiova.

„Eu am copilărit la țară. Nu sunt un copil al orașului. Am petrecut ani și ani de zile în Apuseni… E doar o întoarcere la origini, care îmi îmbogățește un moment. Anul ăsta împliesc 61 de ani și îmi împlinește tot ce am făcut”, a mai spus actorul.

Claudiu Bleonț mai are patru ani până la pensie și, ca mulți mari actori înainte lui, vrea să se reinventeze.

„Nu sunt împătimit să mor pe scenă, nu cred că scena este mai bogată sau mai săracă prin prezența sau absența mea. Scena este acolo, va fi întotdeauna plină de oameni talentați, pasionați, și eu voi coborî ca să îmi adaug parfumul meu, ce completez ca om acum, trăind în Beliș. Dar eu trebuie să am grijă în primul și în primul rând de sufletul meu”, a punctat Claudiu Bleonț.

La Beliș se ocupă cu curățenia în casă, adună iarba cosită, a plantat copaci, are foarte multe flori. Iar la Cluj, în oraș, are foarte mulți prieteni și nu doar printre artiști, care îl susțin.

Spune că nu vrea să fie primar pentru bani, nu acesta este motivul.

„Determinarea este profundă și legată de natură. Este un spațiu sacru pe care l-am regăsit aici, care îmi completează un gol sufletesc care a crescut cu timpul, și datorită teatrului”, a mai spus Claudiu Bleonț.

Aflați mai multe din interviul pe care Claudiu Bleonț i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto: Facebook/Claudiu Bleonț

 

 

Ne poți asculta și aici: