AUDIO | Clujenii care au rămas cu diferite dizabilități după ce s-au vindecat de Covid-19 pot începe tratamentele de recuperare

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, așteaptă din această săptămână primii pacienți care au rămas cu probleme de sănătate după ce au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2.

Medicii de aici au finalizat protocolul de tratament, care este inspirat de modele din străinătate. Practic, unitatea sanitară și-a adaptat serviciile de recuperare pe care le oferă de aproximativ 40 de ani la noua patologie, spune managerul Sanda Patrichi.

Tratamentul se adresează pacienților care, în urma episodului infecțios, au rămas cu anumite vulnerabilități osteo-musculare sau respiratorii. Pentru a beneficia de tratament este nevoie doar de bilet de trimitere de la medicul de familie, a mai spus managerul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, dr. Sanda Patrichi, pe care o puteți asculta aici:

 

Spitalul de Recuperare a tratat până acum peste 1.200 de pacienți infectați cu noul coronavirus, inclusiv pe cei care au avut nevoie de terapie intensivă, în condițiile în care dispune de 10 asemenea locuri.

În acest moment, în spitalele clujene sunt internați peste 670 de pacienți cu Covid-19.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Spitalul de Recuperare Cluj

 

Ne poți asculta și aici: