AUDIO | Clujenii care construiesc „porți de rai”: „Prietenii din unitățile medicale ne întreabă aproape în fiecare zi când mai terminăm câte una că au și ei nevoie”

Dan Jecan de la CERT Transilvania, a vorbit la EBS Radio despre creșterea producției „porților de rai”. Este vorba despre porțile de decontaminare pe care asociația umanitară le construiește și le donează spitalelor.

Una dintre „porțile de rai” construite de CERT Transilvania, care a ajuns la spitalul principal care tratează pacienți cu Covid-19. Foto: Facebook/CERT Transilvania

 

În 4 aprilie cei la CERT Transilvania au montat prima poartă de decontaminare. Azi au o capacitate de productie de 50 pe zi, asta dacă au toate materialele de care este nevoie și care nu sunt cel mai ușor de procurat.

„Susținem spitalele și medicii pentru că ei sunt în linia întâi în lupta cu acest virus… Colegul Flaviu a fost cu ideea (porții de decontaminare, n. red.). Asemenea porți mai există în lume. Am văzut, cu bucurie, că au mai avut și alții idei prin țară, poate nu de anvergură. Prima dată când am expus proiectul prietenilor noștri din unitățile medicale au fost extrem de încântați. De atunci ne întreabă aproape în fiecare zi când mai terminăm că au și ei nevoie”, a spus Dan Jecan la EBS Radio.

CERT Transilvania a livrat până acum șase porți de decontaminare la spitalele din Cluj și au în curs de finalizare încă 24.

Proiectele umanitare tradiționale ale CERT Transilvania, acelea de ajutorare a bătrânilor din satele de munte, au fost stopate, ca să nu riște să-i infecteze pe benficiari. Dar o parte dintre vountari, în nume personal, merg cu pachete cu cele strict necesare pentru cazurile mai grave.

Dan Jecan a vorbit la EBS Radio și despre proiectul „Eroii de după cortină”, prin care încearcă să-i facă cunoscuți pe voluntarii din marea familie CERT Transilvania, dar și despre altele menite să ajute în lupta cu noul coronavirus.

Aflați mai multe din interviul pe care Dan Jecan i l-a acordat Ancăi Brășfălean

 

Anca Brășfălean

 

Ne poți asculta și aici: