AUDIO | Clujul este „pe platou” în privința cazurilor de Covid-19. Prefect: „Există două variante: carantină cu forța sau de bună voie, cu responsabilitate”

Situația în privința infectărilor cu noul coronavirus este în acest moment staționară în județul Cluj, cu o tendință ușor descrescătoare, spun autoritățile.

Datele sunt încurajatoare și pentru Cluj-Napoca, astfel că, în continuare, nu se impune măsura carantinării, a declarat prefectul Mircea Abrudean, care a precizat că incidența cazurilor de Covid-19 era duminică de 7,05 la mia de locuitori în județ, respectiv de 8,39 la Cluj-Napoca:

 

Prefectul a mai anunțat că până la sfârșitul săptămânii vor fi disponibile încă 32 de noi locuri funcționale în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor clujene pentru bolnavii de Covid-19 aflați în stare gravă:

 

Conform ultimei raportări, de duminică, în spitalele din Cluj erau internați 663 de pacienți infectați cu virusulSARS-CoV-2, majoritatea din județ. În secțiile ATI erau internate 66 de persoane cu forme severe de Covid-19. De asemenea, ieri au fost raportate alte 283 de noi infectări la nivelul județului Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: