AUDIO | Controalele în spitalele clujene au scos la iveală mai multe abateri. O parte pot fi explicate de urgența cu care unitățile Covid au fost nevoite să facă modificări

18 din cele peste 30 de unități medicale din Cluj au fost verificate în ultima săptămână și au fost constatate deja mai multe abateri. Spitalul CFR Cluj, unde s-a produs un incendiu minor, nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Controalele vizează atât unitățile sanitare publice, cât și cele private, iar printre abaterile descoperite se numără și cele privind autozitația de securitate la incendiu, potrivit prefectului Mircea Abrudean, pe care îl puteți asculta aici:

 

Prefectul a precizat că unitățile sanitare unde au fost depistate nereguli au fost sancționate. Controalele în spitalele clujene se vor încheia în această săptămână.

Incendiu minor la Spitalul CFR, pornit de la un corp de iluminat

Spitalul CFR din Cluj, unde duminicăs-a produs un incendiu minor, nu a solicitat și nu a obținut autorizația de securitate la incendiu. În urma celor constatate, unitatea a fost amendată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență cu 50.000 de lei.

Foto: EBS Radio

 

Prefectul Mircea Abrudean a declarat că spitalul CFR va finaliza documentația pentru obținerea autorizației în cel mai scurt timp:

 

Incendiul de la Spitalul CFR din Cluj nu s-a soldat cu victime. A ars un corp de iluminat dintr-o toaletă a unității medicale. La sosirea pompierilor, incendiul era deja stins. Trei pacienți au fost evacuați, iar alți bolnavi au fost relocați în saloane.

 

Sursa foto principală: Facebook/ ISU Cluj

 

Ne poți asculta și aici: