AUDIO | Costurile pentru vaccinarea populației din Cluj se ridică la 5 milioane de euro. Un milion de euro va fi alocat de la bugetul local

Peste 400 de persoane, cadre medicale și personal auxiliar, sunt necesare în centrele de vaccinare care vor fi organizate în Cluj-Napoca, în cea de-a doua etapă de imunizare.

 

Costurile pentru funcționarea lor, timp de 6 luni, au fost estimate la 5 milioane de euro. Aproape 4 milioane de euro vor fi folosiți pentru plata personalului și vor fi asigurate de guvern, iar un milion de euro vor fi folosiți pentru dotări și vor fi alocați de la bugetul local, pentru dotări.

Este nevoie de calculatoare și scannere, printre altele, dar și de frigidere sau covorașe dezinfectante, a declarat la EBS viceprimarul Dan Tarcea, pe care îl puteți asculta aici:

 

Fiecare centru de vaccinare trebuie să aibă 5 medici, din care unul coordonator, 20 de asistente și alți 12 angajați ca personal auxiliar.

 

Viceprimarul a mai precizat că vor fi puse la dispoziția centrelor 6,000 de litri de dezinfectant și că se vor lista 1,5 milioane de coli de hârtie, practic 14 coli pentru o persoană care face vaccinul și rapelul.

10 centre de vaccinare în județ în etapa a doua

Cea de a doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19 începe luni în 2 centre de imunizare în Cluj-Napoca și în alte 8, în județ. Înscrierile pentru aceasta ar urma să înceapă vineri, în 15 ianuarie. Vaccinarea rezidenților din centre pentru vârstnici se va face cu ajutorul unor unități mobile.

De asemenea, imunizarea se va face și în 4 unități medicale, implicate și în prima etapă de vaccinare.

Într-o primă fază, 720 de doze pe zi vor fi alocate în județul Cluj și vor fi împărțite în centrele de vaccinare, a spus subprefectul Irina Munteanu, pe care o puteți asculta aici:

 

Ovidiu Cornea