AUDIO | Creativitatea în timp de pandemie: lansare de carte cu coloană sonoră live, sâmbătă, la Cluj

O lansare inedită de carte are loc sâmbătă, 4 iulie, la ora 18:00, la Zipp It, în Cluj-Napoca. „Bunavestire Delicioasă. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi” este un experiment creativ care s-a născut pe modelul jocului suprarealist: cadavre exquis. Coloana sonoră live a evenimentului e asigurată de Sergiu Corbu Boldor.

(Foto: Luiza Mitu / Facebook)

 

Cartea a apărut la Editura Aius din Craiova și este coordonată de Luiza Mitu și Sergiu Corbu Boldor. La lansarea de sâmbătă vor vorbi Luiza Mitu și clujenii Ștefan Bolea, profesor de filosofie și editor la revista Apostrof și la EgoPHobia, și tânărul filosof Raluca Bădoi.

Luiza Mitu a povestit la EBS Radio istoria creării acestei cărți, în pandemie. Pe perioada stării de urgență declanșate de răspândirea COVID 19, ea a postat pe pagina de Facebook, timp de 33 de zile, câte un vers care avea să dea direcția începutului unui poem. La construcția poemului întreg au participat zilnic artiști pe care Luiza Mitu îi eticheta ca să intre în joc sau intrau chiar ei din proprie inițiativă. Astfel s-au născut 32 de poeme (una dintre zile, care ar fi corespuns poemului cu numărul XVI a rămas nescrisă) a căror atmosferă este aceea a unui jurnal intim de grup din perioada restricțiilor pandemice.

După cum spune comunicatul de presă despre lansarea cărții, „la procesul creativ al buneivestiri au contribuit 69 de artiști (muzicieni, actori, sculptori, scriitori, jurnaliști, dansatori, pictori). Fiecare zi a avut un nucleu creativ central format din: Cosmin Dragoste, Andrada Băleanu, Eliza Maria Voinea, care au susținut vie dinamica procesului creativ din online. Textele de pe coperta ultimă a cărții aparțin Xeniei Negrea și lui Augustin Cupșa. Prefața cărții este scrisă de Cosmin Dragoste.”

Ascultați aici interviul acordat de Luiza Mitu lui Angel Rusu:

 

X
X
X