AUDIO | Cum a ajutat Clujul la nașterea uneia dintre piesele din proiectul „Antimaterie” al lui Eugen Nuțescu (Oigăn)

Cu prilejul primei vizite la EBS Radio, în ianuarie anul trecut, Oigăn și-a lăsat radioul din mașină pe frecvența EBS. Așa a aflat că și Adrian Despot e în Cluj, iar cei doi s-au reîntâlnit „la o poveste”, pentru prima dată după multă vreme.

 

„Mergând către post, ca fost clujean mutat în București de peste 10 ani, voiam să văd și eu ce muzică difuzați. Și voi erați pe atunci un post foarte proaspăt de radio.  Încă nu se pusese un fir de praf pe o clanță 🙂 ”, povestește Oigăn. La plecare, el a continuat să asculte EBS Radio, unde l-a auzit pe Adrian Despot, aflat și el la Cluj în aceeași zi. Pentru că în București planurile de întâlnire nu avuseseră succes, cei doi s-au văzut la o cafea la Cluj. Atunci au discutat despre un proiect comun, o discuție din care a rezultat „Matematică”, piesa lansată pe 21 mai.

„Antimaterie”

„Matematică” este a doua piesă din proiectul „Antimaterie” al lui Eugen Nuțescu, din care a mai fost lansată deocamdată piesa „Filozofie” interpretată de George Gâdei. „Mă gândeam de mult să fac un album-poveste. Este un album de piese care au toate titlurile unor materii de școală și, în consecință, m-am gândit că ar fi frumos ca fiecare să fie cântată de un alt ’profesor’ sau ’profesoară’ și Adrian era sus pe lista mea, așteptam un moment prielnic să îl abordez”. Întâlnirea de la Cluj s-a valorificat în „Matematică”.

La albumul „Antimaterie”, Oigăn colaborează cu fiul său, David, iar piesele sunt lucrate în detaliu înainte de a fi trimise artistului care le va interpreta. Cea de-a treia piesă va fi „Limba și literatura română”, iar Oigăn dezvăluie deocamdată doar că va fi interpretată de o ’profesoară’, nu de un ’profesor’. Mai știm că va cânta pe acest album și un clujean și că nu sunt încă stabiliți interpreții altor două piese 🙂 .

Ascultați aici întregul interviu acordat lui Tiberiu Crișan de Eugen Nuțescu:

 

Oigăn + Adrian Despot – Matematică: