AUDIO | Cum puteți vota dacă sunteți în izolare sau carantină

Peste 5.500 de cazuri active de persoane infectate cu Covid-19 sunt în județul Cluj. Atât acestea, cât și contacții lor pot vota la alegerile de duminică.

Persoanele aflate în izolare sau carantină din cauza faptului că sunt bolnavi de Covid-19, suspecți sau contacți ai unor persoane infectate și vor să voteze, trebuie să solicite la timp urna mobilă pentru locul unde sunt carantinați sau izolați.

Solicitarea pentru urna mobilă se poate face în scris și poate fi depusă inclusiv online la Biroul Electoral Județean la adreasa p.bejcluj@bec.ro până în 4 decembrie. Modelul de cerere îl puteți consulta aici

Atenție, însă, aceasta trebuie să fie însoțită de decizia emisă de Direcția de Sănătate Publică, spune prefectul Mircea Abrudean, pe care îl puteți asculta aici:

 

Persoanele izolate sau care se află în carantină pot solicita urna mobilă doar în județul în care au domiciliul.

Exercitarea votului se va desfășura în condiții de siguranță, a spus Mircea Abrudean:

 

În județul Cluj au fost organizate 665 de secții de votare. 289 sunt în mediul urban, respectiv 183 la Cluj-Napoca, 38 la Turda, 19 la Câmpia Turzii, 26 la Dej, 16 la Gherla și 7 la Huedin. Numărul secțiilor din mediul rural este de 376.

Potrivit prefecturii Cluj, în județul Cluj au drept de vot 611.636 persoane, din care 400.309 în mediul urban. La Cluj vor ajunge 1.345.674 de buletine de vot.

La data alegerilor parlamentare, 6 decembrie, nicio localitate din județ nu va mai fi în carantină. La Gherla, carantima a fost ridicată astăzi, după o lună.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com 

 

Ne poți asculta și aici: