AUDIO | Dan Ciulea, madeincluj.ro: „Vrem să fim lanțul scurt între micii producători și consumatorii directi”

Platforma madeincluj.ro, care aduce împreună micii producători, împlinește în jur de trei săptămâni. Cei care au creat-o nu se opresc însă din muncă și caută noi soluții pentru „salva”, până la urmă, munca oamenilor.

Platforma madeincluj.ro  este pusă gratuit la dispoziția micilor producători din județul Cluj, pe care îi „aduce” în fața clienților.

„Oamenii au fost deschiși, și nu mă refer doar la clienții la care ne așteptam să fie așa… Inclusiv producătorii s-au aliniat vremurilor și și-au postat produsele”, spune Dan Ciulea, unul dintre inițiatorii madeincluj.ro.

Având în vedere că sărbătorile tocmai s-au încheiat, produsele alimentare au „ieșit mai mult în față”, dar pe platformă se găsesc producători de genți, pantofi, haine sau meșteri în lemn. Cum se descurcă aceștia cu tehnologia?

„Lucrăm cu ei să înțelegă cât este de ușor când îți automatizezi comenzile…încrcăm să îi ajutăm și pe partea de management al afacerilor”, a explicat Dan Ciulea.

Puțini dintre cei care cultivă legume în grădină sunt familiarizați cu acest mod de a-și vinde produsele. Dar vremurile s-au schimbat și asta trebuie să facă și ei. Iar cei de la madeincluj privesc în viitor..

„Noi ne dorim ca, de fapt, madeincluj să fie un liant al lanțului scurt între micii producători și cei care consumă direct produsele. Căutăm soluții pentru ca clientul să plătească direct producătorul și oamenii să-și încaseze repede banii. Încercăm să ajutăm economia locală să se miște cât mai bine, astfel încât, în viitorul apropiat, totul să revină la normal… Scopul este să întindem o mână de ajutor micilor producători”, a mai spus Dan Ciulea la EBS Radio.

Cum s-au adaptat micii producători la noile vremuri aflați din interviul pe care Dan Ciulea I l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

 

Sursa foto: Made in Cluj